Antalya

Antalya este o destinatie perfecta pentru orice tip de turist, oferind o gama variata de activitati si reusind sa imbine relaxarea cu explorarea intr-o maniera fascinanta. Fie ca alegi sa petreci un city break sau o vacanta mai lunga, vei putea explora in liniste diverse obiective turistice Antalya, ce iti vor ramane mereu in amintire si vei reveni cu drag cu gandul la ele, ori de cate ori vei simti nevoia sa-ti incarci putin bateriile cu energie buna. Daca vara Antalya este aleasa de turisti pentru plajele sale impresionante, in restul anului este o destinatie perfecta, ce merita explorata pas cu pas. Temperaturile mai scazute ofera cadrul perfect pentru plimbari lungi si relaxante pe stradutele pietruite ale orasului, astfel incat sa-i poti simti aroma si sa-i cunosti viata in cele mai profunde dimensiuni. Vei avea oportunitatea de a descoperi o multime de obiective turistice in Antalya, care iti vor taia respiratia. In zilele mai reci, te poti bucura din plin de numeroasele programele SPA din cadrul complexelor hoteliere, iar la finalul vacantei sa te poti simti mult relaxat si plin de energie, gata pentru a reveni la agitatia vietii de zi cu zi.
Obiective turistice - Centru vechi din Antalya
Zona mai este cunoscuta si sub numele de Vechea Antalye. Acesta este unul dintre obiectivele turistice din Antalya de neratat si reprezinta zona istorica denumita in dialectul local – Kaleici. Aceasta a beneficiat de influente romane, bizantine, ale turcilor sljuki, precum si a otomanilor. In aceasta zona, vei avea ocazia sa explorezi strazile alambicate, sa admiri casele pitoresti ale localnicilor.
Cetatea Perge
Bogata in edificii ce dateaza din perioada Antica. Vizita in aceasta zona va reprezenta o adevarata intoarcere in timp. Intre zidurile cetatii Perge vei avea ocazia sa descoperi si o bazilica bizantina;
Cascada Kursunlu
Nu trebuie sa lipseasca din lista de obiective turistice din Antalya! Situata la 22 km distanta de Antalya, este o atractie turistica perfecta pentru iubitorii naturii si ai plimbarilor in aer liber. Parcul se intinde pe o suprafata de 394 ha si, din anul 1991, zona a fost declarata Parc National, datorita diversitatii de plante si arbori ce se gasesc aici care, impreuna cu cascada Kursunlu, formeaza un ansamblu natural unic;
Alanya
Este un oras superb, cu o caracteristica extrem de interesanta: este impartit in doua de o peninsula. Latura de sud este considerata turistica, in timp ce latura de nord este mai mult destinata localnicilor. Acest oras nu este unul nou, ci a fost bastion pentru numeroase imperii: Roman, Bizantin, Otoman, iar dovada stau obiectivele turistice precum Turnul Rosu, Castelul Analua, Tersane.
Explore Tour

Most Popular Tours

Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
ro_RO