Bergamo

Bergamo este un oraș în Italia, la aproximativ 40 km est de Milano cu o populație de 119.894 de locuitori. Aici se află Aeroportul Internațional Orio al Serio, care deservește piața de costuri reduse a orașului Milano. Orașul Bergamo este compus dintr-un vechi nucleu zidit, cunoscut sub numele de Città Alta („Orașul de Sus”), amplasat într-un sistem de dealuri, și expansiunea sa modernă în câmpiile de dedesubt. Orașul de sus este înconjurat de sisteme masive de apărare venețiene care sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din 9 iulie 2017. Bergamo este bine conectat la mai multe orașe din Italia, datorită autostrăzii A4 care se întinde pe axa dintre Milano, Verona și Veneția. Orașul este deservit de Aeroportul Internațional Il Caravaggio, al treilea cel mai aglomerat aeroport din Italia, cu 12,3 milioane de pasageri în 2017. Bergamo este al doilea cel mai vizitat oraș din Lombardia după Milano.
Atractii Turistice
Citta Alta - Cele mai bune lucruri de făcut în Bergamo se află în Citta Alta, vechiul oraș, cu clădirile sale medievale și renascente strânse în vârful unui outcrop de rocă. Cel mai bun mod de a ajunge acolo este funicularul, la care te-a adus Piazza Mercato delle Scarpe. Acest mic pătrat duce în pavatura îngustă din piatră Via Gombito, în care se află o clădire patriciană Torre di Gombito, construită în jurul anului 1100. Mai jos, pe Via Di Porta Dipinta, stați la frumoasele biserici din San Michele al Pozzo Bianco și Sant'Andrea (în interiorul ultimului este a Madonna încoronată cu sfinții de Moretto). Căpătat de clădiri patriciane cu magazine mici la nivelul străzii, Via Gombito duce spre frumosul Piazza Vecchia.
Piazza Vecchia
Un ansamblu remarcabil și frumos de case patriciene și Palazzo della Ragione (primăria) înconjoară acest pătrat în inima orașului vechi. Scara de piatră din Palazzo della Ragione din secolul al XII-lea și loggia a trei arcade gotice (reconstruite în mare parte la mijlocul anilor 1500) formează partea superioară a piezii, alăturându-se turnului înalt, Torre del Comune. Partea inferioară este limitată de Renașterea târzie Palazzo Nuovo, care găzduiește biblioteca municipală. În centrul se află Fântâna Contarini, decorată de lei, iar un alt leu al Sfântului Marcu privește în jos de sus. O cafenea in coltul de sus face un loc bun pentru aprecierea scenei.
Santa Maria Maggiore (Bazilica Sf. Maria Majore)
Prin arcada de la vârful Piazza Vecchia este Piazza del Duomo (catedrala pătrat), și împreună acestea conțin unele dintre cele mai impresionante comori arhitecturale din Bergamo. Biserica Santa Maria Maggiore, începută în 1137 ca o biserică romană, are un turn cu pas înapoi peste trecere și un cor înflorit. Portierele din ambele părți ale bisericii sunt păzite de lei în frumoasele canapele gotice (1353 și 1360). În interior sunt tarabe de cor și renascentiste, lucrări stuccoase baroce și tapiserii din secolul XVI pe pereții laterali și cor. Localnicii admirați încă mai lasă flori proaspete pe mormântul compozitorului Donizetti, un nativ din Bergamo îngropat aici.
Galeria de artă a Academiei Carrara
Realizată de o barieră în trecere care duce de la Porta Sant'Agostino este un palat care găzduiește Accademia Carrara, un muzeu de artă cu lucrări ale artiștilor italieni Lorenzo Lotto, Palma il Vecchio, Giovanni Battista Moroni, Vittore Carpaccio, Jacopo și Giovanni Bellini, Andrea Mantegna, Girolamo Romani Romanino, Giovanni Battista Tiepolo, Titian, Paolo Veronese , Raffael Santi, Sandro Botticelli, Luca Signorelli și Carlo Crivelli, precum și lucrările lui Albrecht Dürer și Anton van Dyck.
Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
ro_RO