Servicii

Nr.

Crt.

Numele încărcăturii

Unitate

Pretul în EURO fără TVA

1

Taxă de aterizare

Tone

3

2

Taxă de iluminare

Tone

1,50

3

Taxă de parcare

Tonă/oră/procedură

0,05

4

Taxă servicii pasageri

Pasageri îmbarcați

2,50

5

Taxă securitate aeroport

Pasageri îmbarcați

3

Securitate

Controlul de securitate al pasagerilor

1.Pasagerii/persoanele care urmează să călătorească, precum şi bagajele acestora de mână şi de cală, se supun controlului de securitate înainte de îmbarcare, atfel încât să se asigure că nu sunt transporte articole interzise şi anume:
  • Nu acceptaţi niciun colet sau bagaj al altei persoane, indiferent care ar fi motivul.
  • Nu vă părăsiţi bagajul până la efectuarea controlului de securitate.
Accesul în zona filtrelor de control de securitate este permis doar posesorilor unei cărți de îmbarcare valabile. Înainte de a trece prin poarta detectoare de metale, pasagerii trebuie să își dea jos haina, sacoul, paltonul, cureaua etc., să își scoată toate obiectele din buzunare și să le depună în tăvile special destinate, pentru a fi controlate separat.

Calculatoarele portabile și alte aparate electrice de mari dimensiuni trebuie scoase din bagajul de mână pentru a fi examinate separat.

Personalul de securitate își îndeplinește atribuțiile de serviciu în conformitate cu reglementările naționale, internaționale și ale Uniunii Europene în domeniul securității aeronautice. La filtrele de control de securitate pasagerii sunt obligați să respecte indicațiile personalului de securitate.

Aparatele cu raze X nu deteriorează materialul filmelor fotografice.

Este recomandat ca persoanele cu stimulator cardiac să informeze personalul de securitate înainte de a trece prin poarta detectoare de metale. Pentru reducerea aglomerărilor la filtrele de control de securitate, pasagerii trebuie să se asigure că nu au în bagaje (atât în cele de cabina cât și în cele de cală) articole interzise la transport în aeronavă.

Pentru mai multe informatii legate de controlul de securitate, va rugam sa accesati site-ul: https://www.sri.ro/securitatea-aviatiei-civile
ro_RO