Atracții turistice

Craiova ( Județul Dolj)

Atracția principală a Muzeului de Artă este galeria de artă dedicată a românului Constantin Brâncuși, fiind expuse 6 dintre cele mai recente sculpturi ( incluzând varianta cea mai buna cunoscută):
Sărutul ( 1907 ), Coapsa ( 1909 ), Doamna Pogany ( 1902 ).

"Studioul" Brâncuși a fost recreat în muzeu. Pentru cei care sunt interesați să se bucure de o după-masă relaxantă afara, Parcul Nicolae Romanescu este o adevarată oază de verdeață. Parcul este unu din cele mai valoroase peisaje arhitecturale în România. Dacă vizitezi Muzeul Oltenia poți învăța totul despre istoria regiunii, începând cu perioada preistorică.

S-a avut mare grijă in prezentarea, în detaliu complet, meseriile tradiționale și ocupațiile locuitorilor din Oltenia, începând cu vânătoarea, pescuitul sau adunările
Turističke atrakcije

Drobeta Turnu-Severin ( Județul Mehedinți)

Orașul Drobeta a fost numit de către Romani. Lângă Turnul Severin sunt rămășițe ale celebrului pod al lui Traian, cel mai mare din Imperiu. Considerat un monument emblematic pentru oamenii din Severin, Turnul de Apă oferă identitate orașului, fiind construit într-unul dintre sensurile giratorii majore ale așezării.

Cetatea medievală a Severinului a fost construită de Impreiul Ungar sub conducerea lui Ladislau I ( 1077 - 1095 ) ca și punct strategit împotriva celui de-al Doilea Imperiu Bulgar.

Parcul Natural Porțile de fier este cel mai mare parc natural din România - 115,655-hectare ( 285,790 - acre ).

Un alt punct turistic este reprezentat de sculptura în stâncă a lui Deecebal, ultimul rege al Daciei, care a luptat împotriva împăraților romani Domițian și Traian pentru a păstra independența țării lui, care corespunde cu România modernă.

Sculptura a fost realizată între anii 1994 și 2004.
Atracții turistice

Târgul-Jiu ( Județul Gorj )

Casa Memoriala Brâncuși - Casa în care s-a nascut sculptorul Constantin Brâncuși, în anul 1876 unde și-a petrecut copilăria, este deschisă pentru vizitatori și un mic muzeu dedicat artiștilor. Casa prezintă arhitectura, mobila și gospodăria originlă.

Coloana infinitului este o sculptură monumentală a lui Constantin Brâncuși, parte din Ansamblul Monumental al Tîrgu Jiu, compusă din 17 module romboidale din fontă si este o coloană de 30 de metri înălțime.

Datată din anul 1375, Mănăstirea Tismana este una din cele mai vechi mănăstiri din Romania. Astăzi călugării continuă tradițiile oltenești de țesut covoare și pictura pe sticlă.

Cheile Sohodolului - Entuziaștii de natură o să se bucure de zona chei, peșterile, izvoare și coloana spectaculoasă sculptată în pereții abrupți ai muntelui.
Turističke atrakcije

Râmnicu-Vâlcea (Județul Vâlcea)

Orașul Horezu este faimos pentru tradiția populară în România, cunoscută de asemenea pentru Mănăstirea Horezu fondată de Constantin Brâncoveanu și ceramica produsă aici.

Mănăstirea Cozia, ridicată aproape de Călimănești de Mircea cel Bătrân în anul 1388 și adăpostindu-și mormântul, este una din cele mai valoroase monumente ale artei medievale și arhitecturii în România.

Voineasa este o destinație turistică importantă și 25 km în amonte este Lacul Vidra, unul dintre cele mai mari baraje și rezervații din România. Cu cele 4 stațiuni balneare, Băile Olănești, Călimănești, Băile Govora și Ocnele Mari, Județul Vâlcea putea să-și declare titlul de capitală a turismului balnear încă din secolul al 19-lea
Testimonials & reviews

What They’re Saying

Professional people

Meet the Team

Aerodromska tehnologija

Aerodrom Krajova ima:

pista veličine 2500 x 45 m, PCN 46 F/C/W/T traka sa površinom: 380m X 25m, PCN 46 F/C/W/T platforma za ukrcavanje/iskrcavanje sa površinom od 24.000 m², 8 parking mesta za avionski tip C, PCN 52 R/D/W/T
Kao sredstvo vazdušne navigacije, pominjemo:
ILS Cat I, D/VOR DME ;
Svetlosni sistemu: na pravcu 27, mačko. II-III -900 m, a na smeru 09, ne precizno – 420 m.
Obezbeđenje aerodroma
Na aerodromu Krajova, bezbednosni sistem je prema pravilima ICAO- a, dostupan 6 rendgenskih uređaja (RAPISCAN) sa mogućnošću obrade broja od 600 putnika /sat, koji imaju 2 toka odvojeni od putnika i prtljaga za polaske i dolaske.

Smešten na udaljenosti od 7 km od centra Krajova, duž puta Krajova – Bukurešt, aerodrom opslužuje čitavu oblast Oltenije, kao najbližu vazdušnu kapiju 5 okruga : Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt i Valčea.

Tako ceo region u razvoju jugozapadne Rumunije ima na raspolaganju najbrže i najudobnije prevozno sredstvo do drugih destinacija u Evropi, jer u ovom trenutku može da preuzme protok od 600 putnika po satu i koji je takođe jedini koji opslužuje 2,3 miliona stanovnika Oltenije.

sr_RS