Barcelona

Barcelona este unul dintre orasele cu adevarat magnetice pentru turisti. In fiecare an, al doilea oras ca marime din Spania, primeste peste 8 milioane de vizitatori. Afla din acest articol care sunt top 20 obiective turistice din Barcelona (locuri de vizitat). Barcelona este depasita doar de Londra si Paris la capitolul numar de turisti in fiecare an. Cu o popularitate atat de mare, este aproape imposibil ca acest oras sa te dezamageasca. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti alegi cu mare atentie atractiile turistice pe care le vizitezi. Oferta este atat de mare incat este posibil sa sari peste ceea ce este cu adevarat important. Dar nu-ti fa griji, pentru ca ti-am pregatit o lista cu cele mai importante locuri de vizitat in Barcelona, care, din punctul nostru de vedere, nu trebuie sa le ratezi.
Obiective turistice
1. Sagrada Familia - Fara doar si poate, este cea mai reprezentativa cladire a Barcelonei, cea mai importanta opera a lui Antoni Gaudi si cel mai important obiectiv turistic din Barcelona. Sunt multe lucruri foarte interesante pe care le vei descoperi despre aceasta catedrala. Unul dintre ele este faptul ca a fost inceputa in 1882 si nu a fost terminată nici pana astazi. Este un monument arhitectural incredibil, care ar trebui sa aiba nu mai putin de 18 turnuri, fiecare cu propria semnificatie. Se preconizeaza ca anul in care va fi finalizata constructia catedralei este 2026. Pana atunci este bine sa o vezi în forma in care este acum, deoarece este fermecatoare!
Fantana de la Montjuic
Una dintre serile pe care le petreci in Barcelona trebuie sa fie dedicata fantanii de la Montjuic. Construita in 1929, aceasta ofera un spectacol incredibil cu lumini, muzica si efecte vizuale. Partea buna este ca poti sa urmaresti spectacolul in mod gratuit. Totusi, partea proasta este ca intregul loc de langa fantana poate sa devina extrem de aglomerat.
La Rambla
Este unul dintre cele mai faimoase bulevarde din intreaga lume si un loc obligatoriu de vizitat in Barcelona! Daca iubesti locurile animate si colorate, cu siguranta te vei indragosti de acest bulevard. Aloca putin timp pentru a te plimba de la Plazza Catalunya pana la monumentul lui Columb din portul Vell. Admira artistii stradali si savureaza o cafea la una dintre numeroasele terase.
Parcul Guell
Atunci cand esti in acest oras spaniol vei vizita o multime de atractii turistice si monumente care au in comun un nume: Gaudi. Esti aproape fortat sa o faci, in conditiile in care o buna parte dintre obiectivele turistice din Barcelona ii poarta semnatura sau au legatura cu el. Parcul Guell este considerat a fi cea mai artistica opera a arhitectului. Va trebui sa urci 900 de metri pentru a ajunge la el. Totusi, vei putea sa faci o poza cu celebra soparla din mozaic sau cu alte sculpturi specifice lui Gaudi. Initial, parcul trebuia sa fie un cartier exclusivist cu 60 de case, insa planul nu a functionat.
Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
sr_RS