Luton

Luton este un oras din nordul Londrei, la distanta de 51 de km de capitala Marii Britanii, cu alte cuvinte la mai putin de o ora cu masina de aceasta. Este un oras multicultural, cunoscut la nivel national dar si international pentru industria palariilor ce este inca dezvoltata aici, echipa de fotbal fiid numita " The Hatters". Inainte, acesta era faimos pentru productia de bere Whitbread si pentru masinile Vauxhall. Astazi, orasul este cunoscut pentru London Luton Airport, aeroportul principal al companiei aeriene low cost Easyjet, una dintre cele mai ieftine si cele mai cunoscute din lume.
Turističke atrakcije
Stockwood Discovery Center - Muzeul din grajdurile de la Stockwood Park este înconjurat de o grădină medievală, grădina de noduri formate din Elizabethan și o grădină Dig pentru Victorie, recreând parcelele de legume din cel de-al doilea război mondial. În complexul muzeal al clădirilor vechi și noi există o Sala Discovery, un set de sere victoriane și Galeriile Discovery.
Stockwood Discovery Center
Muzeul din grajdurile de la Stockwood Park este înconjurat de o grădină medievală, grădina de noduri formate din Elizabethan și o grădină Dig pentru Victorie, recreând parcelele de legume din cel de-al doilea război mondial. Galeriile Discovery sunt dedicate istoriei locale și au artefacte romane, anglo-saxone și medievale, precum și o colecție de arte și meșteșuguri adunate din satele Bedfordshire din anii 1930 până în anii 1950.
Muzeul parcului Wardown
Conacul Victorian din Wardown Park găzduiește muzeul orașului Luton, concentrându-se asupra arheologiei locale și a cunoștințelor tradiționale din Bedfordshire. La parter puteți examina o oglindă din epoca fierului și a tezaurului mondial de monede din Shillington, alcătuită din 130 de monede în cea mai mare parte din aur presate în timpul domniei a șapte împărați romani diferiți. Vechile meserii din Bedfordshire, din domeniul pălării și dantela, sunt bine reprezentate, cu exemple de dantelă datând din anii 1600. Dar dacă există o expoziție, trebuie să vedeți că este cea de la Wenlock, una dintre cele doar trei cani medievale de bronz care au supraviețuit în Anglia, datând din anii 1400.
Join to us

Not a Member Yet?

Join us! Our members can access savings of up to 50% and earn Trip Coins while booking.
sr_RS