Services

No.

Crt.

The name of the payload

Unit

Price in EURO without VAT

1

Landing fee

tons

3

2

Lighting fee

tons

1,50

3

Parking Fee

Ton/hour/procedure

0,05

4

Passenger service tax

Passengers on board

2,50

5

Airport security fee

Passengers on board

3

Calatoria cu copiii

Prețul zborului cu copilul

Precum în cazul altor unități de transport, companiile aeriene oferă prețuri mai scăzute la biletele pentru minori, spre deosebire de cele pentru adulți:

Tariful infant (copiii cu vârsta până la 2 ani): Copiii vor zbura pe brațele părinților, iar prețul acestora este de 10% din cel al adultului. Operatorii low-cost mai practică și o taxă fixă la toate zborurile. Deși în majoritatea cazurilor vei avea dreptul să iei gratis la bord un cărucior, află că bagajul „infant” se permite în funcție de compania aeriană. Pot fi curse în care copilul va zbura gratis, mai rar și preponderent cele locale, dar tot bagajul va trebui să fie în geanta persoanei adulte. Atrage atenție la faptul că în caz de zbor anulat, compensațiile se achită exclusiv pentru biletele plătite (dacă copilul circulă gratuit, nu vei primi o compensație).

Tariful “Copil” (copiii cu vârsta de 2-12 ani): Odată ce copilul a împlinit vârsta de 2 ani, va trebui să zboare conform tarifelor “copil”, care presupun 50-75% din prețul biletului pentru adulți. Micul pasager va avea locul său propriu și dreptul la un bagaj conform normelor pentru adulți. Tariful dat este disponibil și pentru copiii mai mici de 2 ani, dacă părinții vor solicita un scaun separat pentru acesta.

Toți cei care au trecut pragul de 12 ani deja vor achita prețul biletului complet, excepție fiind cazul în care compania aeriană are anumite reduceri pentru adolescenți.

De ce documente este nevoie pentru zborul cu copiii

Pentru zborurile peste hotare cu copii vei avea nevoie de următoarele documente:

  • Pașaportul biometric;
  • Certificat de naștere (pentru țările non UE);
  • Viză (în funcție de caz);
  • Dacă copilul merge în călătorie fără părinți, dar cu un însoțitor, un act notarial înregistrat în prezența ambilor părinți. Copilul trebuie să aibă pașaportul sau o carte de identitate temporară.

În timpul rezervării:

Când faci rezervarea biletului va trebui să indici vârsta copilului în momentul zborului, un aspect la care ar trebui să acorzi atenție. Dacă atunci când ai cumpărat biletul copilul avea 1 an și 7 luni, iar pe data când este planificat zborul acesta are deja 2 ani și 1 lună, trebuie să faci rezervarea conform tarifului ”copil” , în caz contrar nu îi va fi permis accesul. Exact același lucru este valabil și pentru copiii care au deja 12 ani în momentul zborului, vor trebui să zboare conform tarifelor pentru adulți.

Rezervă biletul cât mai din timp posibil, de nu riști să rămână fără un loc, deoarece numărul locurilor disponibile pentru copiii mici, la anumite companii aeriene, este limitat. Plus, astfel vei reuși să alegi cele mai bune locuri.

Conform regulilor, un adult poate lua cu el un singur copil cu vârsta de până la doi ani, dacă numărul acestora depășește pe cel al adulților, trebuie să procuri bilet cu loc separat.

Alege cursele mai puțin aglomerate. Chiar dacă e mai complicat în perioada vacanțelor, dar dacă alegi o zi cum ar fi marți, miercuri sau joi, va fi o probabilitate mai mare să găsești un zbor lejer. Dacă ai norocul să dai peste un avion pe jumătate plin, vei avea mai mult spațiu și vei putea alege zona mai liberă.

Ce trebuie să ai la tine în timpul călătoriei cu avionul, dacă zbori cu copiii?

Dacă ai rezervat biletul și totul este în ordine, ar fi bine să întocmești o listă de lucruri care s-ar putea să-ți fie de mare folos în timpul călătoriei. Copilul trebuie să nu fie flămând, speriat, plictisit sau deranjat în vreun fel. Înainte de zbor să te asiguri că nu ai uitat nimic, pentru că s-ar putea să ai nevoie exact de acel obiect.

Haine: Acestea trebuie să fie ușoare, confortabile și fără elemente care ar putea irita pielea. Optează pentru încălțăminte ce poate fi încălțată și scoasă ușor. Nu uita că în avion poate fi atât cald, cât și răcoros — fii pregătit/pregătită pentru acest aspect. Pentru copiii mai mici ar fi bine să iei haine de schimb, dar și un tricou pentru tine.

Mâncare: Chiar dacă la rezervarea biletelor poți comanda un meniu pentru copii, recomandăm să ai unele gustări și tu la îndemnă (fructe, biscuiți etc.)

O jucărie sau o carte nou ar putea fi o bună ocupație pentru copil, deoarece îi va atrage atenția pentru mai mult timp.

Dispozitive cu ecran: știm că nu este cel mai recomandabil lucru pentru cei mici, dar în schimb ar putea fi o ocupație distractivă pentru copil și care nu l-ar plictisi atât de rapid. Astfel, vei evita ca acesta să fie prea agitat. Majoritatea avioanelor sunt echipate cu TV, cu diferite programe pentru copii.

Șervețele umede: un lucru indispensabil la drum, eliminând rapid orice pată, vei putea evita să mergi des la baie.

Medicamente: nu uita că avionul este un loc cu o groază de oameni, iar bolile infecțioase pot fi transmise cu mare ușurință, uneori. Ar fi bine să ai la îndemână preparatele care ar ajuta împotriva acestora.

Alte lucruri pentru copiii de 0-2 ani: scutece, suzetă, jucăria preferată, cremă hidratantă (pentru că se usucă pielea copiilor în timpul zborului), antipiretice.

Alte lucruri pentru copiii de 2-12 ani: lucruri pentru desenat, perenă pentru călătorii, acadele pe băț ca să nu i se astupe urechile la înălțime etc.

Căruciorul sau scaunul pentru copil

Companiile aeriene permit să transporți gratis căruciorul copilului și îl poți utiliza până în momentul îmbarcării la bord. Ar fi bine înainte de zbor să te asiguri de greutatea și dimensiunile admise ale căruciorului.

În avion se oferă leagăn/scaun pentru copil, pentru pasagerii care au copii de până la doi ani, doar că va trebui să anunți acest lucru în prealabil, câteva zile înainte de zbor. Compania va analiza solicitarea ta, apoi îți va răspunde, întrucât numărul acestora este limitat la bord. Dacă trebuie să schimbi scutecele copilului, poți merge la baie. Acolo există o masă extensibilă, predestinată acestui lucru.

en_GB