Информация за пътниците

Пътуване с деца

Пътувате с много малки деца?
Международното летище Крайова предлага стаи за майка и дете.
Тази услуга е безплатна.
Стаите могат да се използват за смяна на памперси и хранене на бебета след проверка.

Медицински услуги

Спешна медицинска помощ
Специализиран медицински персонал реагира своевременно на всяко спешно повикване (обща медицина).
В случай на спешност се свържете с персонала на летището.

Пушачи

В пътническите терминали пушенето е разрешено само в специално обособени и обозначени зони.
Моля, спазвайте значението на знаците, в противен случай нарушителите ще бъдат изправени пред строгостта на закона.

Пътници с намалена подвижност

Пътниците с намалена подвижност се възползват от специално внимание на летището благодарение на услугите и съоръженията, които им се предлагат.
Категорията пътници с намалена подвижност включва всяко лице, чиято мобилност е нарушена поради увреждане (сензорно или двигателно), физическо увреждане, възраст, заболяване или друга причина (хора, използващи инвалидна количка, хора с увреждания, зрителни увреждания, възрастни, много високи или наднормено тегло).

Преди пътуването
За да пътувате със самолет, за да се възползвате от услугите, предназначени за пътници с намалена подвижност, поискайте специална помощ от момента на резервиране на билета.

Обществен паркинг
Обществените паркинги на летището разполагат с места, специално предназначени за хора с ограничена подвижност. Достъпът от паркинга до терминала за заминаващи е улеснен чрез рампа за достъп. Агентът на борда ще бъде уведомен предварително за вида на необходимата помощ и ще бъдете подпомогнати от квалифицирано лице.

Пътуване в контекста на COVID-19

Условия за пътуване на пътниците

DRONE

Video Credit: Australian Governement – Civil Aviation Safety Authority

In ultima perioada utilizarea dronelor in scopuri personale a devenit din ce in ce mai frecventa, crescand astfel si numarul incidentelor cauzate de acest aspect.

Mai multe drone pe cer înseamnă că este important să înțelegem cu toții regulile de siguranță, pe pământ și în aer.

Iată ce trebuie sa stiti înainte de decolare:

Când drona dumneavoastra este în aer, nu puteți zbura niciodată drona deasupra nimănui. Inclusiv locuri precum festivaluri, evenimente sportive, plaje populate, drumuri aglomerate și pietoni. Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei,

Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei, cu excepția cazului în care cealaltă persoană ajută la control sau navigația dronei.

Puteți zbura doar cu o dronă o data, iar acea dronă nu poate zbura mai sus de 120 metri – aproximativ lungimea unui teren de fotbal.

Dronele pot fi considerate aparate zburatoare, dar nu pot zbura nicăieri în apropierea aeroporturilor importante. Trebuie ridicate la cel puțin 5,5 kilometri distanță de un aeroport si puteți pilota drona pe o rază de 5,5 kilometri de aeroport în sine sau de zonele în care aeronavele vor ateriza și decola.

Dacă sunteti informati ca avioane sunt in apropiere, va trebui să va indepartati și sa aterizați drona cât mai repede și în siguranță posibil.

Dronele nu sunt aparate nocturne. Va puteti pilota drona doar în timpul zilei și nu trebuie să zburati pe vreme innorata sau ceață. Trebuie să o pastrati în linia dumneavoastra vizuală. Aceasta înseamnă să poți naviga, orienta și vedea drona cu proprii ochi în orice moment – nu printr-un dispozitiv precum un ecran video sau ochelari de protecție.

Și nu vă puteți zbura drona deasupra sau în apropierea unei zone care afectează siguranța publică sau unde operațiunile de urgență sunt în desfășurare. Acest lucru se aplică situațiilor precum accidentele rutiere, incendiile de vegetație, eforturi de stingere a incendiilor, activitatea poliției de căutare și salvare. Dacă dronele interfereaza cu aceste situații, viețile pot fi puse în pericol.

Încălcarea regulilor vă poate crea probleme. Puteti fi amendat sau chiar va poate fi intentat un proces.

Dronele sunt distractive și, respectând aceste reguli simple, ne putem bucura cu toții de aer împreună.

Mai multe informatii puteti gasi si pe : https://www.caa.ro/ro/pages/legislatie-drone.

COVID-19

Certificate Covid

„‼️ Important:

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Certificatele Covid 19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/login

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.”
bg_BG