Informacije o putniku

Putovanje sa decom

Da li putujete sa veoma malom decom?
Međunarodni aerodrom Krajova nudi vam sobe Majke i Deteta.
Ova usluga je besplatna.
Kamere se mogu koristiti za menjanje pelena i dojenje beba nakon obavljanja bezbednosne provere.

Medicinske usluge

Hitna medicinska pomoć
Specijalizovani medicinski radnici odmah reaguju na svaki hitan poziv (opšta medicina).
U slučaju nužde, obratite se osoblju aerodroma.

Pušenje

Na putničkim terminalima pušenje je dozvoljeno samo u posebno određenim i upisanim oblastima.
Molimo vas da poštujete značenje znakova, jer će u suprotnom prestupnici snositi strogost zakona.

Putnici sa smanjenom pokretljivošću

Putnici sa smanjenom mobilnošću dobijaju posebnu pažnju unutar aerodroma zbog usluga i objekata koji im se nude.
Kategorija putnika sa smanjenom pokretljivošću obuhvata svaku osobu na čiju pokretljivost utiče zbog nesposobnosti (čulnog ili lokomotornog), fizičkog oštećenja, starosti, bolest ili neki drugi uzrok (osobe koje koriste invalidska kolica, vizuelno oštećene, starije osobe, veoma visoke ili gojazne).

Pre puta
Kako biste putovali avionom, kako biste imali koristi od usluga za putnike sa smanjenom pokretljivošću, zatražite posebnu pomoć od trenutka rezervisanja vaše karte.

Javni auto parkovi
Javni parkinzi na aerodromu imaju posebna mesta za ljude sa smanjenom pokretljivošću. Prilaz od parkinga do terminala za polaske olakšan je pristupnom rampom. Službenik za ukrcavanje će biti unapred upozoren o vrsti neophodne pomoći i pomagaće vam kvalifikovana osoba.

Putovanja u kontekstu COVID-19

Uslovi putovanja za putnike

DRONE

Video Credit: Australian Governement – Civil Aviation Safety Authority

In ultima perioada utilizarea dronelor in scopuri personale a devenit din ce in ce mai frecventa, crescand astfel si numarul incidentelor cauzate de acest aspect.

Mai multe drone pe cer înseamnă că este important să înțelegem cu toții regulile de siguranță, pe pământ și în aer.

Iată ce trebuie sa stiti înainte de decolare:

Când drona dumneavoastra este în aer, nu puteți zbura niciodată drona deasupra nimănui. Inclusiv locuri precum festivaluri, evenimente sportive, plaje populate, drumuri aglomerate și pietoni. Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei,

Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei, cu excepția cazului în care cealaltă persoană ajută la control sau navigația dronei.

Puteți zbura doar cu o dronă o data, iar acea dronă nu poate zbura mai sus de 120 metri – aproximativ lungimea unui teren de fotbal.

Dronele pot fi considerate aparate zburatoare, dar nu pot zbura nicăieri în apropierea aeroporturilor importante. Trebuie ridicate la cel puțin 5,5 kilometri distanță de un aeroport si puteți pilota drona pe o rază de 5,5 kilometri de aeroport în sine sau de zonele în care aeronavele vor ateriza și decola.

Dacă sunteti informati ca avioane sunt in apropiere, va trebui să va indepartati și sa aterizați drona cât mai repede și în siguranță posibil.

Dronele nu sunt aparate nocturne. Va puteti pilota drona doar în timpul zilei și nu trebuie să zburati pe vreme innorata sau ceață. Trebuie să o pastrati în linia dumneavoastra vizuală. Aceasta înseamnă să poți naviga, orienta și vedea drona cu proprii ochi în orice moment – nu printr-un dispozitiv precum un ecran video sau ochelari de protecție.

Și nu vă puteți zbura drona deasupra sau în apropierea unei zone care afectează siguranța publică sau unde operațiunile de urgență sunt în desfășurare. Acest lucru se aplică situațiilor precum accidentele rutiere, incendiile de vegetație, eforturi de stingere a incendiilor, activitatea poliției de căutare și salvare. Dacă dronele interfereaza cu aceste situații, viețile pot fi puse în pericol.

Încălcarea regulilor vă poate crea probleme. Puteti fi amendat sau chiar va poate fi intentat un proces.

Dronele sunt distractive și, respectând aceste reguli simple, ne putem bucura cu toții de aer împreună.

Mai multe informatii puteti gasi si pe : https://www.caa.ro/ro/pages/legislatie-drone.

COVID-19

Certificate Covid

„‼️ Important:

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Certificatele Covid 19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/login

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.”
sr_RS