Informatii pasageri

Călătoria cu copii

Călătoriți împreună cu copii de vârstă foarte mică?
Aeroportul Internațional Craiova pune la dispoziția dumneavoastră camere Mama și Copilul.
Acest serviciu este gratuit.
Camerele pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor și pentru alăptarea bebelușilor dupa efectuarea controlului de securitate.

Servicii medicale

Asistență medicală de urgență
Cadre medicale specializate răspund cu promptitudine oricărui apel de urgență (medicină generală).
În caz de urgență, adresați-vă personalului din aeroport .

Fumători

În terminalele de pasageri, fumatul este permis doar în zonele special amenajate și inscripționate.
Vă rugăm să respectați semnificația indicatoarelor, în caz contrar contravenienții vor suporta rigorile legii.

Pasageri cu mobilitate redusă

Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o atenție deosebită în cadrul aeroportului datorită serviciilor și facilităților care le sunt oferite.
Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități (senzoriale sau locomotorii), a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze (persoane care utilizează un scaun cu rotile, persoane cu deficiențe de vedere, în vârstă, foarte înalte sau supraponderale).

Înainte de călătorie
În vederea călătoriei cu avionul, pentru a beneficia de servicii destinate pasagerilor cu mobilitate redusă, solicitați asistență specială din momentul rezervării biletului.

Parcări Publice
Parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă. Accesul din parcare spre Terminalul Plecări este facilitat de o rampă de acces. Agentul responsabil de îmbarcare va fi prevenit din timp asupra tipului de asistență necesară, iar dumneavoastră veți fi asistat de o persoană calificată.

COVID-19

Certificate Covid

„‼️ Important:

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Certificatele Covid 19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/login

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.”
ro_RO