Informatii pasageri

Călătoria cu copii

Călătoriți împreună cu copii de vârstă foarte mică?
Aeroportul Internațional Craiova pune la dispoziția dumneavoastră camere Mama și Copilul.
Acest serviciu este gratuit.
Camerele pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor și pentru alăptarea bebelușilor dupa efectuarea controlului de securitate.

Servicii medicale

Asistență medicală de urgență
Cadre medicale specializate răspund cu promptitudine oricărui apel de urgență (medicină generală).
În caz de urgență, adresați-vă personalului din aeroport .

Fumători

În terminalele de pasageri, fumatul este permis doar în zonele special amenajate și inscripționate.
Vă rugăm să respectați semnificația indicatoarelor, în caz contrar contravenienții vor suporta rigorile legii.

Pasageri cu mobilitate redusă

Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o atenție deosebită în cadrul aeroportului datorită serviciilor și facilităților care le sunt oferite.
Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități (senzoriale sau locomotorii), a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze (persoane care utilizează un scaun cu rotile, persoane cu deficiențe de vedere, în vârstă, foarte înalte sau supraponderale).

Înainte de călătorie
În vederea călătoriei cu avionul, pentru a beneficia de servicii destinate pasagerilor cu mobilitate redusă, solicitați asistență specială din momentul rezervării biletului.

Parcări Publice
Parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă. Accesul din parcare spre Terminalul Plecări este facilitat de o rampă de acces. Agentul responsabil de îmbarcare va fi prevenit din timp asupra tipului de asistență necesară, iar dumneavoastră veți fi asistat de o persoană calificată.

Calatoria in contextul COVID-19

Condiții de călătorie pentru pasageri

DRONE

Video Credit: Australian Governement – Civil Aviation Safety Authority

In ultima perioada utilizarea dronelor in scopuri personale a devenit din ce in ce mai frecventa, crescand astfel si numarul incidentelor cauzate de acest aspect.

Mai multe drone pe cer înseamnă că este important să înțelegem cu toții regulile de siguranță, pe pământ și în aer.

Iată ce trebuie sa stiti înainte de decolare:

Când drona dumneavoastra este în aer, nu puteți zbura niciodată drona deasupra nimănui. Inclusiv locuri precum festivaluri, evenimente sportive, plaje populate, drumuri aglomerate și pietoni. Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei,

Și când sunt oameni în jur, drona trebuie să fie la cel puțin 30 de metri de ei, cu excepția cazului în care cealaltă persoană ajută la control sau navigația dronei.

Puteți zbura doar cu o dronă o data, iar acea dronă nu poate zbura mai sus de 120 metri – aproximativ lungimea unui teren de fotbal.

Dronele pot fi considerate aparate zburatoare, dar nu pot zbura nicăieri în apropierea aeroporturilor importante. Trebuie ridicate la cel puțin 5,5 kilometri distanță de un aeroport si puteți pilota drona pe o rază de 5,5 kilometri de aeroport în sine sau de zonele în care aeronavele vor ateriza și decola.

Dacă sunteti informati ca avioane sunt in apropiere, va trebui să va indepartati și sa aterizați drona cât mai repede și în siguranță posibil.

Dronele nu sunt aparate nocturne. Va puteti pilota drona doar în timpul zilei și nu trebuie să zburati pe vreme innorata sau ceață. Trebuie să o pastrati în linia dumneavoastra vizuală. Aceasta înseamnă să poți naviga, orienta și vedea drona cu proprii ochi în orice moment – nu printr-un dispozitiv precum un ecran video sau ochelari de protecție.

Și nu vă puteți zbura drona deasupra sau în apropierea unei zone care afectează siguranța publică sau unde operațiunile de urgență sunt în desfășurare. Acest lucru se aplică situațiilor precum accidentele rutiere, incendiile de vegetație, eforturi de stingere a incendiilor, activitatea poliției de căutare și salvare. Dacă dronele interfereaza cu aceste situații, viețile pot fi puse în pericol.

Încălcarea regulilor vă poate crea probleme. Puteti fi amendat sau chiar va poate fi intentat un proces.

Dronele sunt distractive și, respectând aceste reguli simple, ne putem bucura cu toții de aer împreună.

Mai multe informatii puteti gasi si pe : https://www.caa.ro/ro/pages/legislatie-drone.

COVID-19

Certificate Covid

„‼️ Important:

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Certificatele Covid 19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/login

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.”
ro_RO