Servicii

Nr.

Crt.

Numele încărcăturii

Unitate

Pretul în EURO fără TVA

1

Taxă de aterizare

Tone

3

2

Taxă de iluminare

Tone

1,50

3

Taxă de parcare

Tonă/oră/procedură

0,05

4

Taxă servicii pasageri

Pasageri îmbarcați

2,50

5

Taxă securitate aeroport

Pasageri îmbarcați

3

Informatii Utile

Călătoriți cu copii?

Copiii nu sunt exceptați de la controlul de securitate, însă vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru a efectua aceste proceduri cu evitarea, pe cât posibil, a oricărui disconfort.

 • În situația în care copilul este transportat în cărucior, landou etc., aceste articole vor fi supuse controlului de securitate separat.
 • Un copil care se poate deplasa singur va trece prin cadrul porții detectoare de metale. Pentru aceasta, este recomandabil ca unul dintre părinți/însoţitori să treacă primul și să îi indice copilului să îl urmeze.
 • În situația în care copilul nu doreşte să treacă singur prin cadrul porţii detectoare de metale, părintele/însoţitorul îl poate ține în brațe pe parcursul efectuării controlului de securitate.
 • Alimentele în stare lichidă pentru bebeluși (lapte, ceai, supă, piureuri etc. ) și medicamentele necesare pe durata călătoriei sunt permise, după efectuarea controlului de securitate, cu echipamentele specifice.
 • Pe parcursul controlului de securitate al alimentelor/medicamentelor în stare lichidă, este posibil să vă fie solicitat acordul pentru desfacerea anumitor recipiente, în scopul efectuării verificărilor suplimentare, în cazul declanșării unor alarme generate de echipamentele utilizate.

Dețineți stimulator cardiac sau sunteți însărcinată?

 • Informați operatorul de securitate dacă dețineți stimulator cardiac şi/ sau dacă aveţi contraindicaţii medicale privind trecerea prin cadrul porții detectoare de metale.
 • În astfel de cazuri, operatorul va aplica alte măsuri sau metode de control (control manual, detector de urme de substanţe explozive, scoaterea articolelor de încălţăminte etc.)

Sunteți un pasager cu mobilitate redusă sau cu nevoi speciale?

 • Informați operatorii de securitate cu privire la orice aspect care face imposibilă executarea anumitor operațiuni, pentru ca aceștia să adapteze controlul de securitate în funcție de nevoile dumneavoastră. Pe parcursul controlului de securitate se vor utiliza, suplimentar, tehnici de control, în funcție de nevoia de clarificare sau de imposibilitatea aplicării altei metode.
 • Controlul de securitate se poate derula atât în punctul de control, cât şi într-un spaţiu special amenajat (cabina de control). Anunțați operatorul de securitate atunci când optaţi pentru controlul într-un spaţiu ferit de privirile celorlalţi pasageri.
 • Dacă pe durata călătoriei aveți nevoie de medicamente în stare lichidă (de exemplu insulină) ori alte articole care vă sunt necesare pentru administrare (de exemplu seringă), trebuie să știți că acestea sunt permise la transport, însă vor fi supuse unor verificări suplimentare cu echipamentele specifice, inclusiv cele pentru detectarea explozivilor. O scrisoare medicală poate fi utilă, însă nu este obligatorie.

Considerente religioase sau culturale

 • Putem adapta elemente ale controlului de securitate ținând cont de identitatea religioasă sau culturală a fiecărui pasager.
 • Dacă nu doriți să îndepărtați articolele vestimentare de exterior în zona filtrului de securitate sau nu doriți să fiţi controlat manual în public, semnalați acest aspect operatorului de securitate, care va aplica metodele specifice într-un spațiu special amenajat (cabina de control).
 • În situaţia în care anumite articole de cult (cum ar fi cuțitele ceremoniale) pot fi asimilate articolelor interzise, acestea nu vor fi acceptate în cabina aeronavei.

Călătorești însoțit de animalul de companie

 • Animalele de companie de talie mică acceptate la transport, în aeronavă, pot fi ținute în brațe la trecerea prin cadrul porții detectoare de metale.
 • În efectuarea controlului de securitate, asupra acestora se pot utiliza metode sau mijloace suplimentare de control.
 • Harnaşamentul, genţile sau cuştile de transport vor fi supuse controlului de securitate separat.
ro_RO